O2 investuje do programu pre mladých ľudí sumu 75 000 €

18.01.2012 Celý región

Bratislava, 18. január 2012
Máš nápad, čo by si s kamarátmi vo svojom okolí vylepšil, ale chýbajú ti financie? Aj tento rok môžeš pre svoj projekt získať podporu od 500 € do 2 000 € z grantového programu O2 Think Big. Celkovo získajú mladí ľudia formou finančnej podpory a vzdelávania viac ako 75 000 EUR. V roku 2011 program podporil 41 projektov po celom Slovensku, teraz môžeš svoju šancu využiť aj ty. Stačí si pozrieť stránku www.o2thinkbig.sk, spísať svoj nápad a doručiť prihlášku do 15. marca 2012.

„Grantový program Think Big nerozdáva iba peniaze. Snaží sa vyškoliť mladých ľudí, aby si vedeli poradiť a zariadiť všetko potrebné sami. Podmienky motivujú uchádzačov o grant prevziať zodpovednosť za svoj projekt, čo sa samozrejme vždy odrazí na ich prístupe a nadšení. Teší nás, keď vidíme, že projekty sú úspešné aj z dlhodobého hľadiska,” uviedla Martina Jamrichová, hovorkyňa spoločnosti Telefónica Slovakia.

Čo je Think Big
Think Big je grantový program, ktorý realizuje O2 v spolupráci s Nadáciou Ekopolis a Nadáciou pre deti Slovenska. Práve mladým ľuďom dáva príležitosť zapojiť sa do pozitívnych zmien vo svojom okolí. Môžu tak napríklad s kamarátmi skrášliť prostredie, v ktorom žijú, vymyslieť novú náplň priestorom, v ktorých sa stretávajú, upraviť športové plochy, zorganizovať zaujímavé kultúrne alebo spoločenské podujatie, zrealizovať projekt v oblasti umenia alebo vzdelávania. Keďže O2 je telekomunikačný operátor, dôraz bude kladený hlavne na projekty technologického zamerania, napríklad vývoj rôznych aplikácií alebo inovatívne digitálne riešenia. V rámci Think Big budú podporené tzv. malé projekty sumou do 500 € a veľké projekty čiastkou do 2000 €. Celkovo bude do finančnej podpory a vzdelávania investovaných viac ako 75 000 EUR.

“Prvé dva ročníky programu Think Big boli plné skvelých myšlienok a „veľkých nápadov". Okrem finančnej podpory však v programe mladí ľudia získavajú aj možnosť zapojiť sa do tréningov, vďaka čomu môžu získané komunikačné zručnosti používať po celý život. Teší ma, že aj vďaka programu Think Big sa z mladých stávajú sebavedomí a výnimoční ľudia búrajúci mýtus, že sú leniví a na ničom im nezáleží,“ povedala Lucia Skokanová, programová manažérka Nadácie Ekopolis.

Ako prihlásiť projekt
O finančné prostriedky na projekt môžete žiadať ako neformálna skupina mladých ľudí do 24 rokov, ktorú bude reprezentovať jedna osoba zodpovedná za projekt a jedna dospelá osoba alebo v mene mimovládnej organizácie. Žiadosti je potrebné doručiť do sídla nadácie Ekopolis do 15. marca 2012 alebo prostredníctvom online formulára na stránke www.o2thinkbig.sk do polnoci toho istého dňa. Víťazné projekty vyberie porota podľa stanovených kritérií do 16. apríla 2012. Tieto bude potrebné ukončiť do apríla 2013 formou kultúrneho alebo iného podujatia pre mladých. Všetky potrebné informácie o prihláške, grantovom programe a kritériách hodnotenia projektov nájdete na stránke www.o2thinkbig.sk. Ak potrebujete poradiť s prihláškou alebo skonzultovať projekt, môžete sa obrátiť na projektovú manažérku Think Big v Nadácii Ekopolis.


Všetky tlačové správy spoločnosti Telefónica Slovakia je možné nájsť na našej webstránke: www.o2.sk. Informácie sú k dispozícii aj na www.facebook.com/O2Slovakia a http://twitter.com/#!/o2_Slovakia.
 

Vyberte región